De weg naar herstel

Het voelt als een vorig leven. Het leven waarin ik werkte, sportte, in mijn auto heel Nederland doorkruiste, alles zelf of met mijn gezin kon ondernemen. November 2021 werd dit allemaal anders en werd ik helaas besmet met het Covid virus. De Delta variant welteverstaan. Van deze variant is bekend dat het ziekteverloop vaak tot veel en heftige klachten leidt. Ook weet men inmiddels dat men na het doormaken van een zware Covid infectie een groter risico loopt op het ontstaan van het post covid syndroom, ook wel long covid genoemd. Jammer genoeg gold dit ook voor mij. Begin 2022 kreeg ik de diagnose long covid en inmiddels ben ik na besmetting 1,5 jaar verder.

In verschillende e-mails aan mijn collega’s, (oud) cliënten en andere relaties heb ik iedereen geprobeerd om op de hoogte te houden van mijn ziekteverloop. De laatste mail van mijn kant dateert echter van afgelopen December, dus het leek mij hoog tijd voor weer een update van mijn kant. Vanaf nu doe ik dit graag via mijn website om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Fijn als je op dit bericht wilt reageren, altijd goed om berichten te ontvangen! Je kunt op deze website op dit bericht reageren, of via mail of whatsapp.

Goed. Hoe gaat het nu met mij?

In Januari heb ik een 3 maanden long covid revalidatietraject afgerond bij Basalt. Dit traject heeft mij deels verder geholpen bij mijn herstel. Vooral fysiek merkte ik weer een opbouw in wat ik aan kon. Het is inmiddels April. Ik had uiteraard gehoopt nu weer aan het werk te kunnen gaan. Het vergt echter nóg meer geduld en tijd dan ik er al aan heb besteed. Mijn doel nu is om rond de zomervakantie te proberen met enkele uren per week mijn praktijk weer te openen. Spannend om zo’n doel uit te spreken, want wat ik zeker heb ervaren is dat het herstel bij long covid niet in een rechte lijn verloopt! Pfff..

Zodra ik mijn praktijk weer kan openen, betekent dit helaas niet dat ik weer volledig mijn spreekuren kan inplannen. Welke mogelijkheden ik wanneer weer beschikbaar heb, zal ik met veel plezier op mijn website laten weten. Fingers crossed!! (-hoopvol-)

Een fijn voorjaar iedereen en ik hoop tot niet al te lang meer.

Liefs, Femke

Fingers crossed - hopefull