Tarieven 2022

Vergoeding en kosten

Vergoeding van de basisverzekering

Vanuit de basisverzekering heeft u in 2022 recht op een vergoeding van 3 uur per jaar. Houdt u er rekening mee dat uw eigen risico wel wordt aangesproken (vanaf 18 jaar). Voor kinderen onder de 18 jaar geldt geen eigen risico.

In 2022 heb ik contracten afgesloten met een aantal zorgverzekeraars, niet bij allemaal. Bij en restitutiepolis (vrije keuze zorgaanbieders) wordt 100% van het consult vergoed. Bij een naturapolis houdt de verzekeraar bij niet-gecontracteerde dieetzorg een andere vergoeding aan, meestal is dit 70% van het dieetconsult. Bij verzekeraars waarbij ik wel een contract heb afgesloten geldt 100% vergoeding van het dieetconsult. Let er wel op dat het eigen risico wordt aangesproken. 

Contracten zorgverzekeraars 2022

In 2022 heb ik met de volgende zorgverzekeraars een contract afgesloten:

  • Coöperatie VGZ (dit betreft ook Univé, Zekur, Bewuzt, UMC zorgverzekeringen, IZA, IZZ, SZVK, Zorgzaam)
  • Vereniging Achmea (dit betreft ook Zilveren Kruis, FBTO, OZF, De Friesland, Avero, Interpolis)
  • DSW (dit betreft ook inTwente, Stad Holland verzekeraar)
  • A.S.R. (dit betreft ook Ditzo, de Amersfoortse)
  • ONVZ
  • Menzis (dit betreft ook Anderzorg, HEMA)
  • Zorg en zekerheid (dit betreft ook ENO, Salland, Hollandzorg, Zorgdirect)

Met wie geen contract in 2022 afgesloten?

Met CZ (dit betreft ook Delta Loyd, Nationale Nederlanden, OHRA) en Caresq (dit betreft ook iptiQ, Promovendum, Besured, National Academic, Aon, EUCARE/aevitea) heb ik geen contract afgesloten.

Ik raad u aan als u van plan bent een afspraak bij mij in te plannen, de volgende stappen door te lopen:

  1. Controleer bij uw zorgverzekeraar: hoeveel krijg ik vergoed en hoe zit het met mijn eigen risico? Hoeveel vergoeding komt vanuit de basisverzekering en hoeveel vanuit de aanvullende verzekering? Vervolgens maakt u een overweging voor u zelf wat haalbaar is, wat uw wensen zijn en het beste bij u past.
  2. U maakt een afspraak met mij. Mocht ik met uw zorgverzekeraar geen contract hebben afgesloten dan krijgt u na afloop een factuur. Deze factuur betaalt u eerst zelf (binnen 14 werkdagen). Vervolgens dient u deze zelf in bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van het pakket wordt een deel van het consult vergoed (vaak is dit 70%).
  3. Als ik met uw zorgverzekeraar wel een contract heb afgesloten, dan stuur ik de factuur door naar uw verzekeraar. Deze vergoed dan de kosten zoals aangegeven staat in uw pakket (meestal 100%) en geeft u achteraf inzicht over de gemaakte dieet-/zorgkosten.

Vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

Vanuit uw aanvullende verzekering wordt er in veel gevallen meer dan 3 uur vergoed. Dit kunt u in de verzekeringsvoorwaarden van uw zorgverzekering teruglezen. 

Tarieven

In 2022 hanteer ik de volgende tarieven (de totale tijd wordt afgerond op kwartieren). Voor de verzekerde zorg heb ik samen met de verzekeraars prijsafspraken gemaakt, hiervoor verwijs ik u naar de polis van uw verzekeraar. Voor alle uren die buiten deze verzekerde zorg vallen hanteer ik een tarief van €18,50 per kwartier. 

Alle activiteiten rondom een consult, zoals administratieve werkzaamheden of het rapporteren naar de verwijzend arts / specialist zijn hierbij inbegrepen.

Behandeling Tijd
Intake / eerste consult 5-6 kwartier
Vervolgconsult kort 1-2 kwartier
Vervolg consult lang 3 kwartier
Telefonisch consult v.a. 1 kwartier
Bezoek aan huis toeslag

Niet geweest zonder bericht of te laat afgebeld

Heeft u een afspraak gemaakt, maar bent u verhinderd, dan dient u de afspraak minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen (met uitzondering van weekend en feestdagen). Zegt u de afspraak niet of niet tijdig af, dan wordt 50% van de kosten van het gemiste consult in rekening gebracht. 

Verwijsbrief nodig?

De diëtist is voor iedereen direct toegankelijk. Dit betekent dat er geen verwijsbrief van de (huis)arts meer nodig is voor behandeling door de diëtist. Een aantal verzekeraars eisen bij ongecontracteerde zorg wel een verwijzing (CZ, Eucare, Salland, Ditzo, De Amersfoortse, Nationale Nederlanden en OHRA) dan heb je een verwijsbrief nodig. Voor een verwijsbrief kunt u langs de (huis)arts gaan, maar vaak is het al genoeg om te bellen en dan wordt de verwijsbrief verstuurd.