SPIJS Oegstgeest gespecialiseerd in nierziekten

Ik ben Femke Vlieland, eigenaar van SPIJS Oegstgeest. Ik ben gespecialiseerd in voeding bij nierziekten. Na 10 jaar als diëtist nefrologie in het Leids Universitair Medisch Centrum te hebben gewerkt, ben ik in 2017 gestart met mijn eigen bedrijf. Bij mijn praktijk kunnen nierpatiënten terecht met vragen omtrent voeding en hun nierziekte.

Een dieet bij nierziekte is vaak complex. Het is een heel gepuzzel om nog een beetje met plezier te kunnen eten, áls je al eetlust hebt. Er moet rekening gehouden worden met veel verschillende voedingsstoffen. Soms zijn dit stoffen waar men nog nooit van gehoord heeft, die je niet proeft of herkent in je eten en die ook niet zijn terug te vinden op het etiket. Goede dieetbegeleiding kan veel steun bieden en angst wegnemen.

Ik werk momenteel samen met internist-nefroloog dr. Y.W.J. Sijpkens, van de polikliniek nefrologie van het HMC Bronovo, aan een reviewartikel over voeding bij chronische nierschade. In dit artikel zullen de meest recente inzichten omtrent voeding bij chronische nierziekten worden belicht. Verwacht wordt dat dit artikel december 2017 zal worden gepubliceerd.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht, of wilt u een afspraak maken, neem gerust contact met mij op.

Ik ben aangesloten bij de landelijke organisatie Diëtisten Nierziekten Nederland (DNN)